Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga szczególnej dbałości nie tylko o wyposażenie kuchni czy pomieszczenia dla gości, ale również sanitariatów. Z toalet w restauracjach klienci korzystają bardzo często. Powinny być urządzone elegancko i stylowo, a jednocześnie komfortowo i wygodnie. One również są wizytówką firmy i mogą wpływać na to, jak restauracja jest postrzegana przez klientów.

Wystrój łazienki w restauracji powinien być zaplanowany z najdrobniejszymi szczegółami już na etapie przygotowywania i wyposażania wszystkich wnętrz. Dobrze jest bowiem zadbać o to, aby łazienki pasowały do innych pomieszczeń stylistycznie. Jeśli mamy klimatyczne wnętrze w czerwonej cegle, także łazienki powinny nawiązywać do takich elementów. Natomiast na wskroś nowoczesne wnętrza restauracyjne również powinny mieć swoje odpowiedniki w podobnie urządzonych toaletach. Pamiętajmy również, by wszystkie akcesoria i urządzenia były dobrej jakości, trwałe i wytrzymałe. Powinny bowiem przetrwać w niezmienionym stanie przez długi czas i podczas bardzo intensywnego, codziennego użytkowania.

Kompleksowe i funkcjonalne wyposażenie

W restauracyjnej łazience powinny znaleźć się oczywiście kabiny z toaletami w takiej ilości, która będzie odpowiadała wielkości wnętrza i liczbie klientów, którzy jednocześnie mogą spożywać w lokalu posiłki. Bardzo ważne jest również dodatkowe pomieszczenie między korytarzem a toaletami, w którym znajdą się umywalki z lustrami, a także wiele dodatkowych akcesoriów. Automatyczne dozowniki do mydła, suszarki do rąk, odświeżacze powietrza, podajniki do ręczników papierowych to rozwiązania, które świetnie sprawdzają się w każdej łazience. Dobrze jest również zainwestować w nowoczesne, bezdotykowe baterie umywalkowe, które pozwalają higienicznie umyć ręce bez konieczności dotykania jakichkolwiek uchwytów i pokręteł. Bardzo higieniczne są również suszarki do rąk, które automatycznie włączają się, gdy podstawimy pod nie ręce. Dzięki temu można ręce umyć i wysuszyć bez dotykania żadnych elementów z wyposażenia łazienki.

Warto zatrudnić projektanta

Jeśli planujemy wyposażenie restauracyjnej łazienki, wszystko musi być właściwie zaplanowane, funkcjonalne i ergonomiczne. W tej kwestii niekoniecznie dobrym rozwiązaniem będzie poleganie wyłącznie na własnym wyczuciu stylu. Dobrym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług profesjonalnego projektanta wnętrz, szczególnie takiego, który ma doświadczenie w projektowaniu łazienek. Dzięki temu będziemy mieć pewność, że łazienka będzie właściwie zaprojektowana, funkcjonalna i komfortowa w użytkowaniu. Stawiajmy na rozwiązania, elementy wykończenia i akcesoria pochodzące od dobrych i sprawdzonych producentów. Szukanie oszczędności na wykończeniu łazienki nie jest dobrym pomysłem, gdyż najczęściej kończy się wnętrzami niezbyt funkcjonalnymi lub bardzo awaryjnymi. A czasowo zamknięte z powodu awarii łazienki zdecydowanie nie są tym, na co chcieliby natrafić klienci lokali gastronomicznych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!